Zoeken

Een ervaring met Jolanda Vijverberg van Feel Your Center

Een ervaring met Jolanda Vijverberg van Feel Your Center

Jolanda Vijverberg van Feel Your Center is lifecoach, resonantietherapeut en leidt anderen op tot resonantietherapeut. In de volksmond wordt die therapie ook welk klankschaaltherapie genoemd. Echter werkt Jolanda met veel meer dan alleen klankschalen. Eva wilde wel eens weten wat een resonantietherapeut nu eigenlijk is en doet. Want resonantie- of klankschaaltherapie, kan dat fysieke en lichamelijke klachten oplossen? Eva van Jezelf Helpen ging op onderzoek uit.

Ik wist wel wat een klankschaal was, maar een therapie met klankschalen? Ik kon me er nog niets bij voorstellen. Ik vertelde Jolanda telefonisch dat ik al maanden last had van long COVID en er was niemand die me kon helpen. Rust houden, was het antwoord van de huisarts. Toch wilde ik kijken of er een manier was om mijn lichaam weer aan de praat te krijgen.

Jolanda vertelde dat ze onder andere werkt met de frequenties en trillingen van klankschalen, de gong en stemvorken. Dit in combinatie met haar heldervoelendheid helpt ze mensen met het oplossen van hun vraag of probleem. Zij focust zich zowel op mentale als fysieke vraagstukken. Dat klonk interessant! We maakten een afspraak.

Feel Your Center

Jolanda’s praktijk bevindt zich in Zwolle. In haar achtertuin heeft ze een prachtig houten chalet laten bouwen. Haar praktijk ruikt heerlijk en de fluitende vogeltjes die zachtjes te horen zijn op de achtergrond maken de relaxte sfeer helemaal af.

Bij de deur mocht ik mijn schoenen uit doen en in een comfortabele stoel plaatsnemen. De behandeling was nog niet begonnen, maar ik voelde me direct ontspannen. Jolanda bood mij een kop thee. Ik keek om mij heen. Jolanda heeft zoveel bijzondere spullen in haar behandelruimte staan, dat ik niet weet waar ik moet beginnen met kijken.

Natuurlijk vielen de grote gong en de enorme hoeveelheid aan grote en kleine klankschalen enorm op. Ook de stermvorken trokken mijn aandacht. Klankschaaltherapie – resonantietherapie – is in Nederland nog vrij onbekend.

(Stemvorken)

Wat is klankschaaltherapie?

Bij klankschaaltherapie maakt de behandelaar gebruik van de klanken en de trillingen van de klankschaal. Ook gebruikt hij of zij eventueel een gong en stemvorken. De trilling van de schalen, de vorken en de gong dringen diep je lichaam en geest binnen, evenals het geluid. Eventuele blokkades en pijnpunten worden in beweging gezet en als het waren ‘losgetrild’. Klankschalen worden met de hand gemaakt en hebben elk hun eigen, specifieke geluid.

Een sessie bij Jolanda duurt ongeveer twee uur. Eerst bespraken we mijn doelen, angsten, uitdagingen en dromen. Dat was heel mooi, zo kwam ik helemaal tot rust en bereidde ik mij onbewust voor op de daadwerkelijke klankschaalmassage.

Ik mocht voor de grote gong gaan staan. Jolanda had een klankschaal voor mij uitgekozen, waar ik in mocht gaan staan. Door gebeurtenissen uit het verleden, zowel mentaal als fysiek, kan de energie door het lichaam niet altijd meer helemaal goed doorstromen. Zolang deze energie geblokkeerd blijft, kan ik niet de beste versie van mezelf zijn. Jolanda ging mij nu dus energetisch reinigen: de giftige stoffen zouden door deze behandelingen afgevoerd worden. Ik was heel benieuwd, zou dit ervoor kunnen zorgen dat ik na maanden op bed liggen, weer energie krijg?

(Jolanda in haar praktijk)

Klankschaalmassage

Jolanda leidde me helemaal door de behandeling heen. Ze bespeelde de klankschalen, stemvorken en de gong. Iets wat je écht moet meemaken, het valt bijna niet uit te leggen. Jolanda heeft een rustgevende stem en gaf mij een enorm veilig gevoel. Dat is best hard nodig bij zo’n intieme sessie waarin je jezelf letterlijk openstelt.

Na de behandeling voelde ik mezelf helemaal natrillen. Ik was ontzettend moe, maar er was echt wat in gang gezet. Na een laatste kop thee en een korte nabespreking, stapte ik Jolanda’s praktijk uit. Op de vermoeidheid na, voelde ik me heel goed.

Klankschaaltherapie was mijn antwoord

Inmiddels ben ik een aantal maanden en vier behandelingen bij Jolanda verder. Ik voel me heel erg energiek en mag na maanden eindelijk zeggen dat ik genezen ben van long COVID. Daar heeft Jolanda van Feel Your Center een hele grote bijdrage aan geleverd.

Niet alle behandelingen zien er hetzelfde uit. Soms lig je bij een klankschaalmassage op de behandeltafel, soms sta je voor een gong. Jolanda bepaalt ter plekke welke soort behandeling het beste bij je past die dag.

Ik raad iedereen resonantiebehandelingen aan. Het is bevrijdend, heel aangenaam en zeer effectief. Voor mij is de volgende stap het volgen van de opleiding tot klankschaaltherapeut. Ik wil in staat zijn mezelf te kunnen reinigen en mijn eigen energie te kunnen reguleren. Bedankt, Jolanda. Je vindt Jolanda's profiel hier op onze website.

Voor Jezelf Helpen bezoekt Eva van de Water regelmatig zorgprofessionals. Zij deelt haar ervaringen maandelijks in de blogserie ‘Een ervaring met…!’  Zo krijg jij een eerlijk beeld van een sessie of behandeling bij een zorgprofessional. Eva gelooft dat iedereen beter kan worden van de juiste zorg of coaching en probeert graag van alles uit op het gebied van persoonlijke ontwikkeling.

 
crossmenu-circle