Peter Hess Methode

Harmoniserende werking

Soms is een Peter Hess klankmassage precies wat je nodig hebt. Het is een zachte ontspanningsmassage van 75 min met een harmoniserende werking op het lichaam door klank en resonantie. Jouw ‘horen’ en ‘voelen’ gaan aan staan en je ‘denken’ gaat uit.

Je ligt met makkelijke kleding op de massagetafel en wordt niet door handen maar door klankschalen en hun trilling aangeraakt. Door het luisteren naar de klanken, maak je makkelijker contact met je binnenwereld en je lichaam. Een klankmassage is daarmee naast ontspannend ook een innerlijke reis en een verruiming van je bewustzijn.

Aan deze klankmassage ligt oeroude kennis over de invloed van klank op de mens ten grondslag. Deze kennis werd al ca. 5000 jaren geleden in de ayurveda toegepast. De Duitse pedagoog en ingenieur in de technische natuurwetenschappen Peter Hess (1941), ontwikkelde deze massage na jarenlange studie, mede gebaseerd op zijn klankervaringen in Nepal en Tibet. De methode wordt inmiddels in 23 landen toegepast.

Gebaseerd op natuurkundige wetten

De werking van de Peter Hess klankmassage is gebaseerd op natuurkundige wetten. Klank heeft hetzelfde effect als wanneer je een steen in het water gooit: er ontstaan golven die zich over het water verspreiden en die iedere watermolecuul in beweging zet. Dit is precies wat resonanties ook doen, waarbij de klank door ons lichaam golft, dat voor zo’n tachtig procent uit water bestaat. Iedere cel trilt hierin mee, als ook ons energielichaam. 

De klank speelt in op de energiestromen in en om het lichaam, harmoniseert deze en versterkt het zelfhelend vermogen.

Tarieven

De sessie met een duur van 75 minuten kost €115,-