Zoeken

Life coaching & Begeleiding

'Samen werken en doelen stellen om meer te leren vertrouwen op jezelf en jouw omgeving'.

De life coaching & begeleiding bestaat uit:

Dit alles zorgt ervoor dat jij weer beter in je vel zit, omdat:

Onze werkwijze

In overleg met jou kijken we of we de life coaching/ begeleiding gaan toepassen bij jou aan huis of in mijn praktijk, een combinatie is ook altijd mogelijk. Tijdens het gehele traject ben ik jouw aanspreekpunt, voor alle problemen die bij je opkomen en waar jij hulp bij wil ontvangen. Het maken van afspraken is voor beide partijen belangrijk. Verder is het belangrijk dat de afspraken aansluiten op jouw niveau en indicatie. Daarnaast gaan we uit van minimaal één keer persoonlijk contact per week. Afhankelijk van jouw situatie is het mogelijk om een tweede afspraak in te plannen per week: via e-mail, telefoon of WhatsApp, net wat op dat moment het meest geschikt is.

Voordat we gezamenlijk aan de slag gaan, stellen we samen een begeleidingsplan op. Hierin staan doelen opgesteld die we graag willen bereiken binnen een bepaald tijdsbestek. Tijdens het traject hebben we aandacht voor het bouwen aan jouw zelfvertrouwen, het zoeken en vaststellen van jouw grenzen en het bewaken ervan. Hoe komen we hier achter? Gedurende een persoonlijke afspraak halen we samen situaties naar boven vanuit jouw verleden, vervolgens reflecteren we dan samen op deze situaties. Hierdoor ontstaat er meer duidelijkheid over waar jouw grenzen liggen en hoe ze zijn opgebouwd. Probeer op te merken wat jouw lichaam verteld tijdens het ophalen van deze situaties en spreek vooral uit wat je voelt. We doen dit op een krachtgerichte en bedachtzame manier. Verder maken we daarna gebruik van jouw sterke punten en activiteiten waar jij gelukkig van wordt, om alles tot een compleet geheel te verwezenlijken.

Over Feel Your Center Life coaching/ begeleiding en klanktherapie

Feel Your Center (voorheen Samisa) is in 2007 opgericht door mij: Jolanda Vijverberg. Vanuit Samisa is Feel Your Center ontstaan, waar tot op heden coaching/ begeleiding en klanktherapie worden bekrachtigd en uitgevoerd. Voor een relatief lange periode heb ik voor grote instellingen binnen de zorgsector gewerkt. Voor een bepaalde tijd was dit prima, maar door de actuele regelgeving en administratieve verplichtingen merkte ik dat er niet meer voldoende tijd was om ‘echt’ stil te staan bij het welzijn van de cliënt. Terwijl er vanuit de cliënten duidelijk behoefte was (is) aan aandacht en een persoonlijke op maat gemaakte invulling van het begeleidingsplan. Binnen mijn omgeving staat de mens centraal en dit is ook te zien in mijn manier van werken. Hij of zij krijgt persoonlijke en gerichte coaching/ begeleiding ter ondersteuning van zijn/ haar zorgvraag (met of zonder resonantietherapie).

Binnen dit traject maak ik gebruik van mijn jarenlange ervaring die ik tijdens het werken binnen de zorgsector heb opgedaan. Heb gewerkt met moeilijk lerende jongeren en jongvolwassenen met een beperking: in leefgroepen, logeerhuizen en kamertrainingscentra. Verder heb ik gewerkt met volwassenen met een psychiatrische achtergrond, vooral binnen hun eigen thuissituatie. Daarnaast heb ik verschillende instellingen geholpen bij het opstarten van logeeropvang en begeleid wonen. Ik heb bewust gekozen voor korte lijnen tussen de partijen die betrokken zijn bij de cliënt. Het delen van kennis en ervaringen binnen dit netwerk, zorgt ervoor dat ik de kwaliteit van de zorg van Feel Your Center continu geoptimaliseerd kan worden en blijven.

Quality of life Nepal – Sarangkot

Een gedeelte van de opbrengst van Feel Your Center Life coaching/begeleiding en klanktherapie wordt gedoneerd aan een project in Nepal. Dit project verbetert het leven van mensen onder de armoedegrens. Kijk voor meer informatie op: www.qolnsarangkot.org.

Help in Action – Lama Gangchen Tulku Rinpoche   

Wij doneren eveneens aan Help in Action, dit is een door vrijwilligers gerunde non-profit Association, opgericht in 1992. Zij zorgen dat de door armoede getroffen dorpen in het Himalayagebied geholpen worden. De Association houdt zich bezig met adoptie op afstand en het werven van fondsen voor de bouw en het onderhoud van: scholen, ziekenhuizen, aquaducten en kloosters. Daarnaast proberen zij projecten op te zetten voor landbouwontwikkeling, om het in ere houden en bewaren van medische en kunstzinnige tradities en de herintegratie van gehandicapten.
De Association is opgericht door Lama Gangchen Tulku Rinpoche, een Tibetaanse Lama Healer.
Kijk voor meer informatie op: Help in Action.

Tot slot ondersteunen wij ook een monnik die leeft in het mooie Nepal. Zij wijden hun leven toe aan de wereld, om binnen het Tibetaans boeddhisme zo snel en zoveel mogelijk te transformeren in een bevrijde ziel die in staat is andere mensen werkelijk te helpen.

  
crossmenu-circle